mandag 11. februar 2013

En drøm 11.02.2013

En drøm 11.02.13
"Skyene nærmer seg. Jeg forstår at dette ikke er vanlig "vær-skyer". De er som rullende gule tornadoer som kommer sidelengs. Det er vinter og jeg tenker det er bra, for nå blir det varmt. Snøen er borte i samme øyeblikk som skyen feier over landskapet. Alle trær ligger brått nede og de er blitt til slanger som kveiler seg og beveger seg sakte. Det kommer noen ulve/hundelignende beist, de likner mest seler med lange bein. De er velfødde og ser bare nysgjerrige ut. Jeg tenker at neste gang er de sultne og da spiser de oss. Det finnes jo ingenting å gjemme seg bak når alle trær er blitt til slanger. Jeg er ikke redd, men mer at nå er det skjedd det som jeg har ventet på, nå har det skjedd. Og jeg skal leve litt lenger, dette var ikke den totale utslettelse, men neste gang er det slutt for godt."

Jeg våkner, og tenker at det kan være flere tolkninger av denne drømmen. Enten handler den om mitt eget indre landskap som skal forandres, eller er i forandring, eller så er det noe i den ytre verden som er i endring. "Neste gang er det slutt for godt" kan bety slutten på en epoke i mitt liv, slutten på en livsløgn jeg har levd etter, en "sannhet", en illusjon. Jeg er kanskje ikke helt rede ennå til å gi slipp, og dette er et varsel om at det kommer en "glødene sky" til. Eller den kan komme i en annen form, det vet jeg ikke før drømmen kommer. Det kan også handle om den ytre fare i form av klimaendringer som er i gang. Det kan også være dommedagsprofetier som jeg ikke direkte har trodd på, men som har vært i bakhodet fordi jeg har lest mye om det. Alt dette kan ha hatt sin virkning allikevel på mitt indre landskap.

Innimellom har jeg drømmer som jeg husker godt, og som jeg skriver ned. De hjelper meg til å navigere i livet mitt, og for meg er drømmene viktige for min indre dialog. Noen ganger varsler de, som nå. Noen ganger gir de meg en indre visshet og trygghet som ikke noe i verden kan rokke ved.
Livet består av indre vår, sommer, høst og vinter. Akkurat som i naturen kommer disse skiftene. Det er bare det at de indre årstidene ikke nødvendigvis er synkrone med de ytre, verken i kronologisk rekkefølge eller i hyppighet. Det kan komme flere somre etter hverandre, eller som denne drømmen viser, sommer rett etter vinter, her ble snøen borte med en glødende sky.
Jeg synes det er svært spennende med drømmer, og om det går lang tid uten en drøm, kan jeg bli lei.
I boka "Kvinner som løper med ulver" av Clarissa Pinkola Estes beskrives liv-død-liv- prosessen på mesterlig måte, og jeg kjenner at jeg lever etter dette. Det betyr at frykten forsvinner, fordi jeg forstår at "nytt liv av daude gror". Det gjelder det som vokser opp av jorda hver vår, og det gjelder våre indre landskap. Noe må dø for å gi rom for noe annet å vokse opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar