mandag 1. desember 2014

Full seier i Drammen Tingrett - dommen er rettskraftig - endelig!

Vi vant Skattesaken vår og 5 års helvete er over. Det en ufattelig lettelse ispedd sorg over å ha vært utsatt for en slik behandling over så lang tid. Ankefristen trodde vi var 3 uker etter at dommen falt, men det viste seg å være ønsketenkning og et utslag av å ikke ha undersøkt godt nok. En venn av oss, som har greie på slikt, sa at ankefristen var fire uker etter, og så kom vår advokat med opplysningen at det var fire uker, ikke etter at dommen falt, men etter at den var forkynt. Da ble det plutselig to uker ekstra på pinebenken. "Og nå er de sure", sa han vi kjenner som har greie på det, "fordi de har tapt saken. Da får dere ikke greie på om de anker eller ikke før siste dagen." Så nå venter vi, og jeg kan ikke fortelle om det før etter at ankefristen er ute.

Det over skrev jeg for to uker siden, og i dag er ventetida over, idet vi går inn i advent.....

Jeg har skrevet om Skattesaken vår flere ganger på bloggen og på Facebook. Den har versert i 5 år i disse dager, og jeg har luftet min frustrasjon nå og da når det har vært for ille. I dag er første gang siden 2009 vi kan være trygge på at det ikke kommer et brev med et nytt vedtak eller en anke eller et tilsvar til oss som julehilsen fra Skatt Sør. Vi stevnet Staten v/Skatt Sør i vår, og vant rettsaken i Drammen Tingrett for ca 5 uker siden.
Når dommen nå er rettskraftig, kan vi endelig føle lettelse og etterhvert, slippe gleden løs. Det er mye frustrasjon, sorg, sinne og avmakt som skal bearbeides først. Jeg merket det godt i dag når SMS fra advokaten kom om at hun ikke hadde mottatt noe ankebrev. Tårer skyller med seg mye vondt som vi burde vært foruten, men som har gitt verdifull erfaring og innsikt i hvordan mennesker og rettsvesen fungerer. Jeg er takknmelig for all livsvisdom, og med tida vil kanskje denne vise seg å være en av de viktigste, dyrekjøpt som den er......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar